Hopp over navigasjon Norges Fagakademi
Nettstudier

Drift av skjenkested

Emnet gir deg den nødvendige kompetansen for å lede og drifte et skjenkested i tråd med gjeldende lover og forskrifter, samt grunnleggende økonomistyring og personalledelse.

Innhold

Ledelse og regulatoriske krav

  • Lederskap og ansvarsforhold i skjenkevirksomhet
  • Internkontrollsystemer og dokumentasjon
  • Lover og kommunale forskrifter for skjenkevirksomhet
  • Regelverk for alkoholimport og tobakkssalg
  • Rapportering til myndigheter (kommune, Skatteetaten, Altinn)

Økonomistyring

  • Kassehåndtering og dagsoppgjør
  • Daglig økonomisk rapportering
  • Varepåfylling og lagerstyring
  • Kalkylemetoder for prissetting av varer
  • Budsjett- og regnskapsforståelse

Personalledelse

  • Rekruttering, opplæring og oppfølging av ansatte
  • Arbeidsmiljøloven og HMS-bestemmelser
  • Likestillings- og diskrimineringslovgivning
  • Arbeidsavtaler og ansettelsesforhold
  • Minstelønn, arbeidstidsbestemmelser og overtid
  • Feriepenger og håndtering av tips