Hopp over navigasjon Norges Fagakademi
Nettstudier

Etablering av skjenkested

Emnet gir deg kunnskap og ferdigheter for å planlegge og etablere et skjenkested i samsvar med gjeldende regelverk, fra valg av organisasjonsform til praktisk utforming og drift.

Innhold

Organisering og regelverk

  • Ulike organisasjonsformer for bar og skjenkested
  • Gjeldende lover og forskrifter for etablering
  • Søknadsprosesser og nødvendige tillatelser

Internkontrollsystemer

  • Internkontrollens formål og hjemmel
  • Krav til dokumentasjon og rutiner
  • Utvikling og implementering av internkontrollsystemer
  • Oppfølging og revidering av aktiviteter

Fysisk etablering og kravoppfyllelse

  • Lokalkrav og utforming
  • Hygiene- og renholdsrutiner
  • Avfallshåndtering og miljøhensyn
  • Støyhåndtering og nabohensyn
  • Uteservering og arealdisponering
  • Ordensvakter og sikkerhet
  • Kameraovervåking og personvern
  • Skiltplassering og ekstern kommunikasjon

Mattilsynet og kvalitetssikring

  • Krav fra Mattilsynet
  • Smilefjes-ordningen og implementering
  • Tilsyn og oppfølging

Konseptutvikling

  • Utvikle et helhetlig barkonsept
  • Musikk og underholdning
  • Sportsarrangementer og spesielle events
  • Målgruppeanalyse og posisjonering