Nettstudier
Etablering av skjenkested
Emnet gir deg kunnskap og ferdigheter for å planlegge og etablere et skjenkested i samsvar med gjeldende regelverk, fra valg av organisasjonsform til praktisk utforming og drift.
Innhold
Organisering og regelverk
- Ulike organisasjonsformer for bar og skjenkested
- Gjeldende lover og forskrifter for etablering
- Søknadsprosesser og nødvendige tillatelser
Internkontrollsystemer
- Internkontrollens formål og hjemmel
- Krav til dokumentasjon og rutiner
- Utvikling og implementering av internkontrollsystemer
- Oppfølging og revidering av aktiviteter
Fysisk etablering og kravoppfyllelse
- Lokalkrav og utforming
- Hygiene- og renholdsrutiner
- Avfallshåndtering og miljøhensyn
- Støyhåndtering og nabohensyn
- Uteservering og arealdisponering
- Ordensvakter og sikkerhet
- Kameraovervåking og personvern
- Skiltplassering og ekstern kommunikasjon
Mattilsynet og kvalitetssikring
- Krav fra Mattilsynet
- Smilefjes-ordningen og implementering
- Tilsyn og oppfølging
Konseptutvikling
- Utvikle et helhetlig barkonsept
- Musikk og underholdning
- Sportsarrangementer og spesielle events
- Målgruppeanalyse og posisjonering