Hopp over navigasjon Norges Fagakademi
Nettstudier

Drikke - vin, øl og alkoholfritt

Emnet gir deg omfattende kunnskap om vin, øl, cider og alkoholfrie drikker, fra produksjon til servering, for å sikre profesjonell håndtering og anbefaling av et bredt drikkesortiment.

Innhold

Vin og sterkvin

  • Druevarianter og deres karakteristikker
  • Vinregioner og opprinnelsesland
  • Produksjonsmetoder og modningsprosesser
  • Klassifiseringssystemer og alkoholprosent
  • Korrekte serveringsteknikker og temperatur
  • Vinlagring og holdbarhet

Øl og cider

  • Råvarer og bryggeteknikker
  • Globale øltradisjoner og -stiler
  • Opprinnelsesland og regionale særpreg
  • Produksjonsmetoder for cider
  • Serveringstemperatur og glasstyper
  • Sesongvariasjoner og spesialitet

Alkoholfrie alternativer

  • Mineralvann og brustyper
  • Saftdrikker og limonade
  • Smoothies og juicevarianter
  • Kaffe- og tesorter
  • Kakao og varme drikker
  • Alkoholfrie alternativer til vin og øl

Praktisk anvendelse

  • Smaksprofiler og smaksnotater
  • Kombinasjon av mat og drikke
  • Presentasjon og servering
  • Oppbevaring og holdbarhet
  • Trender i drikkemarkedet

Arbeidsformer

Emnet kombinerer teoretisk undervisning med praktiske smakinger og serveringsøvelser. Vin- og ølsmaking arrangeres under samling for å gi praktisk erfaring med produktvurdering og sensorisk analyse. Studentene får opplæring i å utvikle eget smaksbibliotek og vokabular for profesjonell produktbeskrivelse.