Juss for næringslivet – selskapsrett
Utdanningens formål er å gi deg solid kunnskap innen selskapsrett. Vi starter med juridisk metode, lovgivningsprosessen og rettskildene. Deretter fordyper vi oss i ulike selskapsformer med tilhørende lovkrav, inkludert stiftelse, egenkapital, organisering, fusjon og fisjon, rettsevne og bærekraft. Aksjeloven og selskapsloven står sentralt, men du får også innsikt i tilgrensende lovgivning samt kunnskap om enhets- og foretaksregistrene, konkurransetilsynet og åpenhetskrav.
Emnet Regnskap, skatt og avgift dekker regnskaps- og revisjonsplikt, revisors rolle, ansvar og oppgaver, krav til årsregnskap, årsberetning, revisjonsberetning, rapportering og hvitvasking. Du får også innføring i regnskapsanalyse. Regnskapsloven er særlig viktig, men vi gir også en generell og overordnet innføring i kravene til bokføring, skatt, avgift, revisjon og ekstern regnskapsfører.
I emnet Konkurs fokuserer vi på konkurs- og dekningsloven, med gjennomgang av regelverk for voldgift og gjeldsordning.
Immaterialrett er svært relevant for selskaper i en tid med rask utvikling og store investeringer i nye produkter og metoder. Vi legger derfor vekt på bestemmelsene knyttet til patent, varemerke, opphavsrett og åndsverk.
Gjennom utdanningen blir du fortrolig med digitale portaler som Lovdata Pro, Altinn, Brønnøysundregistrene og relevante etaters nettsider.
Etter fullført utdanning vil du kunne håndtere enklere juridiske problemstillinger innen selskapsrett, og ha kompetanse til å vurdere når kompleksiteten krever bistand fra juridiske spesialister.
Utdanningen retter seg mot studenter som ønsker eller trenger kunnskap innen selskapsrett, samt jobbsøkere, arbeidstakere, ledere og virksomheter som vil styrke sin kompetanse på fagfeltet.
Praktisk undervisning som gjør deg attraktiv i arbeidsmarkedet
Vår undervisning kombinerer teori med omfattende praktisk arbeid. Du får jobbe med realistiske oppgaver og caser som speiler juridiske problemstillinger fra næringslivet, noe som gjør opplæringen både relevant og anvendbar.
Etter fullført utdanning kvalifiserer du for en rekke stillinger som:
- Juridisk rådgiver
- Selskapsjuridisk konsulent
- Compliance-medarbeider
- Forvaltningsrådgiver
- Administrativ leder
- Saksbehandler med juridisk ansvar
- Regnskapsmedarbeider med juridisk kompetanse
Kompetanse innen selskapsrett er svært relevant for virksomheter i privat sektor, men også innen offentlig sektor er det stort behov for kjennskap til lovverket for selskaper. Jobbmulighetene etter fullført utdanning er særlig gode i kombinasjon med annen administrativ eller økonomisk kompetanse tilegnet gjennom tidligere utdanning eller arbeidserfaring. Utdanningen gjør deg til en verdifull ressursperson i både små og store virksomheter på tvers av alle bransjer.
Praktisk rettet fagskoleutdanning – raskere vei til relevant jobb
Vår fagskoleutdanning har et praktisk fokus, i motsetning til mer teori- og forskningsbaserte utdanninger ved høyskoler og universiteter. Næringslivet etterspør i økende grad kandidater med praktisk kompetanse som kan skape verdi umiddelbart. En fagskoleutdanning møter disse behovene og kan hjelpe deg raskere ut i relevant jobb.
Er du usikker på hva som passer for deg? Ta kontakt for en gratis og uforpliktende studieveiledning. Vi hjelper deg å finne den beste løsningen for dine behov.
Merk: Som nettstudent som bor i nærheten av et av våre studiesteder, er du velkommen til å bruke våre lokaler for å følge nettundervisningen. Kontakt ditt lokale studiested for tilgang.